"Атака" няма да участва в Комисията за промяна на Конституцията

Булфото
share

"Атака" няма да участва в комисията за промяна на Конституцията, каза на пресконференция в парламента лидерът на политическата формация Волен Сидеров.

Той отбеляза, че тези поправки не са издържани, не виждат за нужно да имат представители в тази комисия и да се предава вид на съглашателство при положение, че такова няма. Сидеров напомни, че "Атака" е категорично против поправките в Конституцията. Председателят на "Атака" определи промените за лобистки и обясни, че целта им е да се "превземе съдебната власт".

Законът за концесиите се нуждае от поправка - той е лошо направен, написан е така, че да позволява пропуски, и това е задача, която стои пред Народното събрание, каза Волен Сидеров и допълни, че не знае дали този парламент ще приеме такава промяна. Сидеров коментира решението на парламента да отхвърли предложението на "Атака" за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали. Според Сидеров е било странно мълчанието на управляващата коалиция. Той благодари на БСП, БДЦ и АБВ за подкрепата на предложението им и допълни, че са озадачаващи действията на Патриотичния фронт, които не са гласували за решението. Сидеров допълни, че гласовете на ПФ са били решаващи за предложението им.

Водещи новини

Още новини