ДПС ще решава за Димитър Радев на нарочно заседание

Булфото (архив)
share

Парламентарната група на ДПС ще обсъди на нарочно заседание дали да подкрепи или не кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ.

Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Алиосман Имамов след среща на групата с Радев. Имамов уточни, че срещата е била предварителна и информативна. Поискахме от г-н Радев да представи съвсем накратко неговата позиция по отношение на основните приоритети и задачи на БНБ, каза депутатът. Обсъдените въпроси са били свързани с това как кандидатът вижда своя бъдещ екип, преструктурирането на банковия надзор, отношението му към европейските институции и най-вече към влизането на България в Еврозоната.

Според Петър Чобанов от ДПС разговорът е бил достатъчно задълбочен и експертен. Представянето беше убедително, аз лично нямам съмнение в експертизата на Димитръ Радев, заяви Чобанов. Според него биографията на кандидата е достатъчно стабилна. ДПС обикновено не подхожда чисто политически към подобен избор, коментира Чобанов. Той допълни, че трябва да видят и каква подкрепа би генерирал Радев за своята кандидатура.

Водещи новини

Още новини