Менда Стоянова представи кандидата за управител на БНБ Димитър Радев на среща с реформаторите

  • 26 май 2015 16:01

  • 1900
  • 1
Менда Стоянова представи кандидата за управител на БНБ Димитър Радев на среща с реформаторите
© Булфото

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ представи кандидата за управител на БНБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. на среща в парламента с депутати от Реформаторския блок.

На срещата присъстваха зам.-председателите на ПГ на РБ Корман Исмаилов и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, както и депутатите от групата Димитър Делчев и Антони Тренчев. По думите на Стоянова това е информационна, опознавателна среща на първия номиниран за управител на БНБ. Тя поясни, че Радев вече се е срещнал с представители на Патриотичния фронт. Предстоят срещи и с останалите парламентарни групи. "Търсим максимална подкрепа, консенсус за избирането на управител", заяви Стоянова. "Ако политиците подкрепим единни този път избора на управител, това би дало знак, че подкрепяме промяна в БНБ, подкрепяме стабилизирането на централната банка", заяви председателят на бюджетната комисия. Менда Стоянова каза, че ако се постигне съгласие около номинацията на Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г., е възможно в едномесечен срок да бъде избран новият управител на БНБ.

Депутатът от РБ Димитър Делчев заяви, че на срещата с Радев са разговаряли за банковия надзор, за еврозоната и по други теми. На въпрос дали РБ ще подкрепи кандидатурата на Радев или ще издигне своя кандидатура, Делчев заяви, че е много рано, за да отговори. Ще информираме останалите колеги от парламентарната група, ще обсъдим и ще изработим наша позиция, каза той. По думите му Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. е експерт с много опит в банковата сфера, идеите му са добре подплатени с експертиза.

Мандатът на сегашния управител на БНБ Иван Искров изтича през октомври 2015 г. Според разпоредбите на Закона за БНБ нов управител може да бъде избран не по-рано от три месеца преди изтичане на мандата на действащия.

Последвайте канала на

БТА
1900 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.14 | 10:14

1
Ало Ваньо, моят човек ще стане ли митничар.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини