Станишев отложи другарския съд в БСП

Булфото
share

Заради Сергей Станишев БСП отлага "пленума на истината", на който се очаква да бъдат изправени на "другарски съд" бившият лидер на столетницата и зам.-председателят й Драгомир Стойнев, пише "Преса".

На последния Национален съвет на 25 април разгневени членове на ръководството поискаха отговори за провала на кабинета "Орешарски" и загубата на последните парламентарни избори. Михаил Миков обеща това да се случи през май, но после решил да свика заседанието след конгреса на ПЕС, който ще е на 12 и 13 юни в Будапеща. В столетницата подозират, че това се е случило по молба на Станишев.

Висши партийци коментираха, че заради броженията в партията пленумът ще доведе до шумен скандал и ако се проведе преди конгреса на ПЕС, ще влоши имиджа на бившия председател на БСП. Освен това шансовете му намалели значително заради сложния баланс на силите в Европа. Успехът на Станишев не е предрешен, както се смяташе първоначално. Срещу него ще се изправи 71-годишният Енрике Барон Креспо. Той е дългогодишен евродепутат, бил е и шеф на Европейския парламент.

Водещи новини

Още новини