Ето какви са обещанията на кандидатите за лидерския пост в БСП

  • 22 юли 2014 07:02

  • 2614
  • 13
Ето какви са обещанията на кандидатите за лидерския пост в БСП
©

В навечерието на конгреса на БСП броят на кандидатите за лидерския пост расте, пише „Труд“.

Основните фигури в надпреварата са Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, който засега е сочен като кандидата на Станишев, и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, който е сочен за обединител в партията. С добри позиции са и Янаки Стоилов, Мая Манолова и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Пред "Труд" те представиха приоритетите си.

Драгомир Стойнев: Коалиция, ако изпълнява соцпрограмата
БСП да се държи с отговорност и самочувствие, че е основната политическа сила, от която зависи хоризонтът на държавата. За това ще се бори Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.
Той обещава още:
- формулирането на политики и вземането на решения за управлението да става вътре в партията. Всяко участие на БСП във властта да има силен гръб вътре в партията;
- силна кадрова политика;
- да се даде път на можещите и на естествените лидери в структурите. Край на изкуственото делене на млади и стари. БСП има нужда от надграждане и обединение;
- партията да влиза в коалиция само след решение на органите на партията и при гаранции, че програмата на БСП ще бъде изпълнявана. БСП да има самочувствието, че може да управлява и сама - има достатъчно експерти и подготвени кадри. Коалициите вляво са допустими, ако реално носят тежест и подкрепа.

Михаил Миков: Активно привличане на интелигенцията

Да не се забравя, че БСП е масова партия, на народа - за това настоява шефът на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.
В надпреварата за председателския пост на "Позитано" 20 той се обявява:
- за повече общуване с хората и да не забравяме, че БСП е масова партия на народа;
- за по-активно привличане на интелигенцията в каузата на социализма;
- за повече диалогичност и преодоляване на разделенията;
- за единство на поколенията в партията.
Миков настоява още за отричане на корпоративните зависимости в политиката. Според него е нужно "подобряване на организационното състояние на БСП, като партията запази характера на най-демократичната политическа формация у нас".

Янаки Стоилов: Обещанията да се изпълняват

Промяна, последователност и почтеност в БСП обещава Янаки Стоилов. Според него партията е неразривна сила.
Ако я оглави, във вътрешнопартиен план Стоилов обещава "участие на членовете и организациите на БСП в решаване на най-важните въпроси от обществения и партийния живот" и "прилагане на стандарти за носене на отговорност".
Стоилов дефинира приоритетите си така:
- промяна - укрепване на държавността в борбата със задкулисието; провеждане на курс за радикална промяна страната, като се осигури заетост чрез реиндустриализация;
- последователност - съотношение между обещанията и провежданата политика;
- почтеност - възстановяване и засилване на моралния авторитет на БСП; недопускане на корпоративни и други зависимости.

Мая Манолова: Без парашутисти, само естествени лидери

Мая Манолова първа обяви своята платформа "Ще върна БСП на пътя на победата", като я сподели във фейсбук.
Ако бъде избрана за лидер на партията, Манолова обещава да върне гласа на хората вътре в БСП, а също и да прекрати практиката " спускане на парашутисти" в листите.
Манолова обещава още:
- местните структури да определят своите листи и да излъчват естествените лидери по места, което би възвърнало енергията на БСП отдолу нагоре;
- да се даде възможност на областните съвети да предлагат свои представители в ИБ на БСП. Решенията да се обсъждат вътре в партията, в легитимните органи, при реален диалог, а не просто да се съобщават.
Зам.-шефката на парламента застава зад ясни и публични споразумения с разписани ангажименти и без задкулисни договорености.

Корнелия Нинова: Привличане на земеделци и антифашисти

Работа, доверие, самочувствие, държавност - това са ключовите приоритети на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. А основната и цел е да върне доверието в БСП. Според нея "няма как да върнем България на хората, ако първо не върнем доверието в партията".
Нинова обещава още:
- ще дам самочувствие на членовете и симпатизантите на БСП, защото те са почтенни хора и го заслужават; ще го постигна, като работя за ясна и конкретна лява политика;
- ще дам сила на местните структури - те ще определят решенията, те ще излъчват кадрите, те ще са двигател на организационния живот. Към него ще привлека лявата интелигенция, кооперативни съюзи, съюзи на антифашисти и военни от запаса, работници, земеделци и синдикати.
В личен пример ще увличам тези хора да работим за доверие в БСП и за силна държавност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2614 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2014.07.22 | 17:59

13
Щяла да привлича "АНТИФАШИСТИ" - интересно от къде ще си осигури ФАШИСТИ, за да привлича антипода им ?

2014.07.22 | 17:59

12
царете на голите обещания. БОКЛУЦИ

2014.07.22 | 17:59

11
Символите на БСП/БКП ще си останат най-големите убийци и терористи в историята на човечеството: Ленин, Сталин, Г. Димитров, Т. Живков, Муамар Кадафи, Ясер Арафат, Че Гевара, Ким Ир Сен, Владимир Путин и т. н. Все отбор изпечени престъпници и тирани!

2014.07.22 | 17:58

10
Обещанията са: "ДА КРАДЕМ, ДА КРАДЕМ И ПАК ДА КРАДЕМ! НИЕ ДРУГО НЕ МОЖЕМ".

2014.07.22 | 17:58

9
И на децата вече е ясно, че историята с банките е опит на Путин да дестабилизира България. За целта се използват комунистите и бившите агенти от службите.
todo

2014.07.22 | 17:44

4
Пропусна библейския потоп и за него е виновен Путин и комунистите.

2014.07.22 | 17:58

8
БСП е партия, която ще си остане като единствената партия, бомбардирала църква... Справка: църквата 'Света Неделя'! Точка!
червеногъзков

2014.07.22 | 17:57

7
в друга държава тази мафиотско-терористична партия/бсп/бкп/щеше да вземе при избори 000000% гласове.

2014.07.22 | 17:57

6
АКО СТОЙНЕВ СПЕЧЕЛИ - ВСИЧКИ С ЧЕРВЕНИ ПРАШКИ!

2014.07.22 | 17:57

5
Близо до народа, всичко за благото на човека, сега да кажат кой е човека и всичко е наред. Как не им омръзна толкова много години да говорят ала-балалистики.
Ужас и

2014.07.22 | 17:42

3
безумие!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини