Първанов: Борисов трябва да направи промени в кабинета, ако иска да го оздрави

Булфото
share

Премиерът трябва да направи промени в кабинета, ако иска да го оздрави. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на АБВ Георги Първанов. „Няма как с толкова пробойни в кабинета да се каже, че правителството е силно", категоричен бе Първанов.

От думите му стана ясно още, че АБВ ще предложи своите алтернативни виждания на политиките, които критикува.
„Важното сега е да бъде довършена работата в правителството. АБВ има ангажимент да довърши започнатото с приемането на пакета за социални реформи, предложени от вицепремиера Ивайло Калфин. Нужно е, в позитивна посока, да бъде изчерпана докрай възможността да бъдат защитени тези политики, за да бъде партията алтернатива в самото правителство", каза още Първанов.

В Пловдив Първанов поднесе цветя и венци на паметника на съветския войн "Альоша" в Пловдив, заедно с председателя на АБВ-Младежи-Нина Найденова, представители на Изпълнителния и градския съвет на младежката организация. "Този, който не познава своята история, губи своите корени", припомни Първанов пред десетките младежи и граждани.

Отдаването на почит към подвига на героите бе съпроводено с поставяне на капсула на времето с посланието на АБВ-Младежи към техните връстници и бъдещите поколения "Никой не е забравен и нищо не е забравено ".
Инициативата е част от поредицата на АБВ-Младежи национални кръгли маси, проведени до момента, при изключителен интерес в Бургас и Варна.

Кръглата маса се проведе във внушителната историческа зала на музея на Съединението и бе посветена на 70-годишнината от участието на българската армия в заключителната фаза на Втората световна война през 1944-1945 година.

Участниците се обединиха около тезата, че трябва да се помни, че без Деня на победата, нямаше да честваме 9-ти май като Ден на Европа. Да не забравяме ужаса на войната и милионите жертви, но и да пазим мира и да пресечем притеснителните опити за създаване на разделителни линии и милитаризация на Европа.

"Историята трябва да се почита и уважава, без да се нагнетява общественото напрежение. Отношението към историята е ключов момент за развитието на политиката и дипломацията"-с тези думи се обърна Георги Първанов към участниците.

Дискусията бе изключително ползотворна, изпълнена с исторически анализ и политическо съдържание. Набелязани бяха редица дългосрочни младежки инициативи, които да възродят Родолюбието.

Водещи новини

Още новини