Коледни бонуси само за отличници

Булфото
share

Коледни бонуси ще има само за определени служители в определени дирекции, които работят добре.

Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков. Той потвърди тезата си, че 13-а заплата е грешна политика за която и да е държава. Затова посочи, че бонусите трябва да са за конкретни хора, а не за цели министерства, агенции или дирекции. Като пример посочи хората, работили по новата пречиствателна станция на Русе, където бе на посещение вчера.

"Ще помоля министър Нона Караджова да даде допълнителни пари от спестяванията на екоминистерството, за да получат тези хора бонуси", каза министърът. Той обаче бе категоричен, че бонуси трябва да се дават за извънредна и добре свършена работа, а не просто защото си чиновник. Вицепремиерът бе в дунавския град след посещение в Румъния. В Букурещ обсъдих какво става с румънската част на Дунав мост и таксите, които си платих и в двете посоки, каза Симеон Дянков.

Той получил уверението на румънския си колега, че ремонтът ще влезе в бюджета им за догодина. За такса мост финансовото и транспортното министерства на Румъния ще предложат намалените такси да минат при повторно разглеждане на проектобюджета. Към септември България е събрала над 250% повече приходи от трикратно намалената такса мост, каза още Дянков.

Водещи новини

Още новини