Симеон Дянков: Изчакайте малко и у нас бензинът ще поевтинее

  • 20 юли 2011 17:53

  • 3312
  • 9
Симеон Дянков: Изчакайте малко и у нас бензинът ще поевтинее
© Булфото

Проверката ще бъде не само заради големите задължения на общината, но и заради сигнали, че не се изплащат навреме заплатите на учителите, допълни Дянков.

"При положение, че това е делегиран бюджет, ако тук има закъснения, значи това се прави на местна основа и е противозаконно", допълни Дянков.

Темата на проверката в общината ще бъде защо парите за учителите не са плащани навреме и дали са разходвани някъде другаде. Дянков съобщи, че ще информира и Министерството на образованието за проблема.

"Явно сегашният кмет и сегашният общински съвет не се справят добре.Вероятно ще има запори на общината, каквито вече има и в други общини, както в Хасково", посочи Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Той уточни, че просрочените задължения на общината са в размер на 6 милиона 230 хил.лв. "За сравнително малка община това са огромни задължения и вероятно ще има административни наказания за кмета и екипа му", каза финансовият министър. Той съобщи още, че Дупница е 7-а отзад напред сред всички 264 общини в България по дългове и е една от общините с най- лоша финансова
дисциплина.

"Цените на горивата наистина се качиха и в България. Като световна тенденция през последната седмица тенденцията се обърна и на европейско и световно ниво започна да се забелязва намаление на цените. С малко закъснение ние очакваме същото и тук, коментира още Дянков.

Той заяви още, че според него на 100 процента са изпълнени антикризисните мерки, защото основните от тях са били да се запазят размерите на данъците и да не падат тези на заплати и пенсии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3312 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2011.10.19 | 07:08

9
требва най-накрая народа да се опълчи на тия дето ни докараха до мизерия само така нещата ще потръгнат

2011.10.19 | 07:08

8
а дизела ще се вдигне ама ти си само за шоуто на слави ей продуцентите не гледате ли замунда

2011.07.20 | 23:10

4
3та година започнахте докога да ви чакаме айде бъра
Rebel

2011.07.21 | 11:12

7
Чакайте си колко щете хаххаха не виждате ли, че това дето все казват е за да успокояват народа, за да не почнем да бием, да убиваме и да хвърляме китайски гранати из улиците като истинските бунтовници на запад. Кога ще ни писне братя, кога ще ни писне и накрая НИЕ да определяме цената на горивата и храните в магазините. Виждате ли, аз в момента съм безработен и не мога да си намеря работа. Ако не са родителите ми, главата ми е на гилотината. Как да живея така? Никой не му пука, затова искам да стане бунт.
патриот

2011.07.20 | 23:10

6
Господин Дянков относно бензина и горивата държавата да изземе всички депа за съхранение на горивата, защото преди те бяха държавни и наемателят в случая Петрол плащаше наем за ползването им. Защо ги дадохте всичките на един монополист, ако бяха държавни тези складове то тя щеше да печели едно от наем за ползването им второ по стриктен щеше да бъде контрола. Да не ви обяснявам по нататък направете си сметката сами
лукбой.ко

2011.07.20 | 23:10

5
след изборите ще се вдигнат още повече защото ще ги изгубите и мнооого ще ви е яд абе откъде ви събират все такива тоя май беше роднина на кристалина на някаква роднина калинка малинка сега вместо батко и братко кака и леля бррррр
Rosen

2011.07.20 | 23:10

3
Изчака им се чакането на хората. Който и да дойде на власт. Това са най лесните думи оправдание. "Изчакайте малко"

2011.07.20 | 23:10

2
ма кво да чакаме цайс
XYX

2011.07.20 | 21:39

1
Кмета да каже къде са парите.Улиците в града са разорани,няма маркировка.От град със статут на окръжен град беше превърнат в село.Кмета трябва да го разходят в градовете наоколо, за да разбере какво не е направил.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини