Нинова: Нямаме нищо против Станишев

share

СП не живее от конгрес до конгрес. И без да имаме конгрес, правим политика. Това заяви пред БНТ Корнелия Нинова от БСП. Тя обясни, че в неделя ще бъде приета политическа декларация, платформата, с която партията отива на избори, и промените в устава.

„В декларацията заявяваме 4-5 важни неща в държавата - икономиката на малките и средни предприятия и помощ на държавата, за да има приходи. В платформата за местните избори държавната политика е разработена много конкретно и детайлно. Има политики за всяка група от населението по места, като започнем от най-младите и свършим до възрастните хора. Конкретни мерки за конкретни хора, които живеят в малките общини", посочи тя.

Що се отнася до промените в устава, те нямали нищо общо със Станишев и възможността му отново да се върне начело на БСП.
„Нямаме нищо против Станишев. От 5-6 годни говорим за необходими промени, но все не се стига дотам. Те нямат нищо общо със Станишев. Целта на тази поправка е да се даде ход на млади и нови хора. БСП има нужда от нова енергия", заяви Нинова.

Тя бе категорична, че политиката на ПЕС и това, което прави БСП, не са в противоречие. Те се допълват. „БСП не е единствената партия, която отива към Русия", каза още депутатката. „При нас тя е продиктувана от националния интерес на България. Санкциите нанесоха вина на българската икономика. Затова сме против тях.

 

Водещи новини

Още новини