Борисов към Манолова: Как така БСП направи жена с две висши образования чистачка?

share

Червеното острие Мая Манолова отново изрази от парламентарната трибуна възмущението си от масовата политическа чистка, която тече в страната.

"Не минава и седмица без ръководеното от вас правителството да не взриви скандал", обърна се тя към Бойко Борисов.

"Особено се проявяват министрите феодали от съдружните ви партии. Може би, защото твърде дълго бяха на диета, тоест на пост и молитва 12 години", каза тя на Борисов и поясни, че особено трагично е положението в партиите от РБ, които буквално са се хванали за косите при разпределяне на постовете.

В отговор на нейното негодувание Бойко Борисов заяви, че ако има някакво назначение, което не е на място, тя може да го информира веднага. Той й напомни, че е много сложно да се управлява една такава коалиция. "В сложно време не се управлява лесно и не се взимат лесно решения. Предполагам, че вие може да кажете същото за времето, когато сте управлявали", каза й Борисов. 

Министрите отговарят лично за назначенията, които правят, поясни премиерът.

"Ние не сменяме хората просто така", заяви той, но все пак напомни: "С чужди коне трудно се оре".

Манолова в отговор на казаното от него заяви, че ако той има сърце ще погледне хората, които са в парламента и които са станали жертва на масовите чистки.  Тя представи за жертва жена от Дупница, която е с две висши образования, работила е като чистачка, а сега е безработна.

Борисов веднага й заяви, че веднага ще провери как така нейната партия, която е била преди на власт не е могла да намери подходяща работа на жена с две висши образования, а я е направила чистачка.

Водещи новини

Още новини