Лиляна Павлова: Уволнението на Деница Николова е политическа чистка

  • 26 юни 2013 18:36

  • 3878
  • 10
Лиляна Павлова: Уволнението на Деница Николова е политическа чистка
©

„Уволнението на главния директор на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие" Деница Николова е политическа чистка". Това каза Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, народен представител и министър на регионалното развитие и благоустройството в управлението на ГЕРБ.

Изумена съм от решението на министър Десислава Терзиева. Това решение показва, че правителството не само не се вслушва в призива на протестиращите, но в своето самодоволно поведение, вместо да решава актуалните проблеми или да чуе хората, прави политическа чистка. Това е безобразно и арогантно поведение", каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Тя допълни, че Деница Николова е директор на този управляващ орган и дори Реналдо Мандметс, който е отговарящ за България в Генералната дирекция „Регионална и градска политика" на Европейската комисия, е коментирал, че Деница Николова е най-добрият ръководител на управляващ орган в България, че е професионалист с доказан опит и стаж.

„Да бъде уволнена за това, че няма опит и стаж е долнопробно обвинение", каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и допълни, че Деница Николова се е явила на конкурс за тази позиция в министерството. Конкурсна комисия е проверявала документите й и е потвърдила, че отговаря на изискванията. След това Деница Николова е допусната до конкурс и го печели.

„Тя е станала директор на тази дирекция, именно защото отговаря на изискванията и е професионалист. Очаквам политическите чистки в министерството да продължат. Подобна арогантност на правителството за мен е крайно неразбираема и недопустима", посочи още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Бившата регионална министърка подчерта, че Оперативна програма „Регионално развитие" е една от най-успешните програми, а 2013 година е изключително важна за усвояването на средствата по нея. „Това е програмата, която дава финансиране на всички общини в България. Договорена е на 98% и тази година трябва да се извършат разплащания на стойност 1 млрд. лева. Уволнението на директора ще доведе до дестабилизация и риск средствата по програмата да бъда загубени безвъзвратно заради безхаберието и политическите чистки, които се правят.

Последвайте канала на

3878 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
свидетел

2013.08.01 | 18:21

10
Когато ГЕРБ дойде на власт бяха сменени почти всички, заемащи ръководни длъжности в държавната администрация. Основанието беше екипност, т.е. да си сформират екип, с който да могат да работят. Тогава никой не руптаеше, прие се за нормално и правилно. Сега е същото. Нищо ново под слънцето в таз България. Каквито бяха едните, такива са и другите. По принцип няма лошо, стига новите ръководители да се честни и почтенни, и поне малко да са компетентни. При ГЕРБ се напълни с алчни некадърници и това се вижда във всяка една от държавните структури.
един човек

2013.07.12 | 10:36

2
Трай ма к..., трай!
от екипа

2013.08.01 | 18:21

9
Лилито най-после се появи! Дядо й едно време беше в Димитровград и оттам направи кариера- а баща й пред години откри филиал на Варненския свободен университет в Харманли- много митничари;полицаи и други успяха да се снабдят с евтини дипломи- а и баща й си увеличи значително банковите сметки и във валута и в левове...........
ВАВ

2013.08.01 | 18:21

8
И ТЕБ ТЕ ЗНАЕМ. ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ПОТЕКЛО ПА СЕ ПОВЕДЕ ПО КОМУНИСТИ... КРАКАТА ДА МУ ЦЕЛУВАШ НА "БЛАГОДЕТЕЛЯ",ЧЕ ТЕ НАПРАВИ ВИДИМА!...

2013.08.01 | 18:21

7
Да, ама нямала 7 г. стаж в държавната администрация. Как така е взела конкурса. Кадърна била - със 100 синджира роби всеки става кадърен (стар подход от комунистическото ни минало, прилаган навсякъде). Коя от двете министри послъгва?!
ghfds

2013.08.01 | 18:21

6
stiga s tezi konkursi vsi4ki znaem kak se pe4elyat
жалко е точно вие да го казвате

2013.08.01 | 18:09

5
Другарко Павлова, нима забравихте как едно време лично вие по нареждане на кмета на една община който е от ГЕРБ уволнихте човек с много опит и стаж от ръководната му длъжност по най -позорен начин за да сложите една калинка-малинка от ГЕРБ на негово място. И искам още веднъж да ви помоля да не намесвате протестиращите във вашите лични интереси борба за хляб и работно място, защото това че протестиращите в момента са на улицата е за проблемите в сегашната управа, а не заради това че сте много желани и предпочитани. Когато бяхте вие на власт вие назначавахте хора без висше образование на ръководни постове, това беше и основната причина и да си тръгнете толкова бързо под напора на протестиращите.
dansf

2013.07.12 | 10:36

4
грух груух грууух. (превод от свински) Младата ,красивата,нахалната Л.П. ;)

2013.07.12 | 10:36

3
Тези министри нямат ли работа, ами тръгнали проверки да правят. Бързат да сложат родата, докато могат. Следващите пък тях ще изхвърлят. Май трябва да препрочитем Алеко Константинов.

2013.07.12 | 10:35

1
Оставка!!!Да се махат. Долу ГЕЯ,БЕЯ и ЗЛОДЕЯ!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини