Лютви Местан: ДПС дава най-важното - свободата (видео)

share

"Получихме много сериозен урок от жителите на една малка родопска община“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан във връзка с изборите в най-новата община Сърница.

Кандидатите на управляващите партии губят битката и затова си изтърваха нервите", заяви той. "Трябва да представим спокойно идеите си без агресия, защото сърничани доказаха, че имат висока обществена култура и те ще покажат кой да бъде кмет на общината. Наистина съжалявам, че не бяхме чути", каза Местан и допълни, че политически сили са прибегнали към брутален натиск, който от вчера придобива елементи на репресия.

"По наши данни, изборната активност не е 74%, а 100% в Сърница, Побит камък и Медени поляни", съобщи Местан. "Тоест в деня на изборите са гласували почти всички от община Сърница", каза още той.

"Обръщам се към тези, които след мен непременно и неизбежно ще вземат думата с достатъчно високи дицебели: ако нечие статукво е нарушено, то това е на онази политическа сила, която има кмет в Сърница, Побит камък и Медени поляни", каза той. "Цялата власт е ваша", обърна се той към ГЕРБ и попита с какво ДПС държи избирателите.

"ДПС дава най-важното-свободата на сърничани", категорично заяви Местан.

"Никой не може с репресия да прави избори в демократична България", напомни още лидерът на ДПС.

Водещи новини

Още новини