Манолова „изчетка“ правителството за пенсионните добавки (видео)

share

Великденските добавки дълбоко развълнува хората от третата възраст макар и от скромната сума от 40 лева. Тези пари се оказаха много важни. Поздравявам правителството за този жест към хората, които са в нужда. Това заяви депутатката от БСП Мая Манолова от парламентарната трибуна.

Емоциите обаче не са еднозначни, заяви тя.

Тези които с малко надвишават тавана не получават нищо. Най-огорчени са самотните пенсионери. Ще има ли пари и за тях и тази несправедливост да бъде поправена, попита Манолова.

Вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че искреното му желание е да се увеличат пенсиите. До колкото добавките не са част от пенсионното заплащане, те на практика са допълните социални плащания, обясни Калфин.

Близо 60% ще получат надбавки, това са хората с най-ниски пенсии. Не бих казал, че тези хора няма да получават допълнителни добавки, заяви Калфин във връзка с хората, които получават вдовишки добавки.

Мая Манолова добави, че тонът който използва днес от парламентарната трибуна е повече от смирен, и поиска министерското постановление да бъде променен, защото хората, които получават вдовишки надбавки няма да получат 40 лева за Великден.

Тя поиска този въпрос да бъде решен, тъй като той е изключително важен за пенсионерите, които са сами.

Водещи новини

Още новини