Депутат от ДПС: Местан и Доган са национален капитал

share

Думите на Радан Кънев, че ДПС има две лица, са хвърлени в пространството, без никакви аргументи. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС Янко Янков.

Познавам всички аспекти от дейността на ДПС. Тя е отговорна, национална партия, която защитава интересите на всички български граждани. Разбира се акцентът е върху малцинствата, защото такава е платформата ни. ДПС има само едно лице, Ахмед Доган и Лютви Местан са национален капитал и това рано или късно ще го видите, посочи той.

ДПС има изключителна заслуга за развитието на, бих казал, имитацията на демокрация в България. По думите му от началото на прехода е проведено разграбване на националния капитал на България. Именно тези, които разграбиха националния капитал, продадоха "Кремиковци" за един лев, продадоха "Нефтохим" и БГА "Балкан" на цената на един апартамент, ни обвиняват в мафиотско поведение. Радан Кънев е едно от тези лица, той е част от задкулисието. С какво ДПС през годините е имало мафиотско поведение, попита Янков.

Познавам се с Ахмед Доган от повече от 15 години. Казвал ми е: "В политиката е или добро, или нищо. Политиката е територия на доброто". Чудя се кой е възпитавал и образовал тези хора в парламента, които използват тази антихуманна риторика. Политиката е и наука, изкуство, не можеш да злепоставяш другите за собствените си цели, каза депутатът от ДПС.

По повод думите на лидера на АБВ Георги Първанов, че Реформаторският блок е новото ДПС заради преяждане с власт, Янко Янков заяви: "ДПС никога не е преяждало с власт. В тройната коалиция имаше ясна формула. Не сме претендирали за повече постове, отколкото нормалната политика предоставя. Всичко, което постигаме, е плод на интелект, а не на злоба".

Водещи новини

Още новини