Цачева: Няма да има лавина от оставки в кабинета, мнозинството е стабилно

Булфото
share

Жените имат своето място в политиката. При нас в ГЕРБ този въпрос не седи на дневен ред. Убедена съм, че Румяна Бъчварова ще се справи. Това й го казах, когато разбрах, че е номинирана за поста вътрешен министър. Ще й е трудно, но ще се справи. Трябва да оставим новоизбраните министър и главен секретар на МВР да работят на спокойствие.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Цецка Цачева, председател на Народното събрание. Вероятно в българската политика има прослойки, на които им е удобно да говорят за съюз между ГЕРБ и ДПС. Това са несериозни твърдения и нямат никаква почва. Не са истина и спекулациите, че е ГЕРБ е организирал протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Не мога да коментирам думите на Радан Кънев, че е обиден на Бойко Борисов. Това са много лични неща. Реформаторите са наши коалиционни партньори и са част от управлението на страната, категорична беше Цачева.

Явно ситуацията с КТБ е извън общите рамки на правото и се налагат специални мерки. Премиерът предупреди за това вчера. Твърденията, че управляващите искат да сложат ръка на банката са несъстоятелни. Щях да се учудя, ако нямаше такива твърдения. Нашите опоненти само чакат да вземем някакви решения, за да ни атакуват, коментира темата КТБ Цачева.

В съдебната система предстои много работа. Реформата започна, но има още много път да се извърви. Ако се следи коректно законодателния ред в парламента, ще се види, че вече минаха няколко много важни законопроекта. Говоря за Закона за училищното и предучилищното възпитание, Закона за МВР. На дневен ред е здравната реформа, промени в социалната система. Всичко това говори за работата на правителството. Не мисля, че ще има лавина от оставки в кабинета, разкри председателят на парламента.

Мнозинството е стабилно на този етап. Не виждам място за притеснения. Вчера ме обвиниха в цензуриране, но аз съм решена в НС да властва добрия парламентарен тон и език. Ще прекъсвам всеки, който нарушава правилата, зарече се Цачева.

Водещи новини

Още новини