Ще има великденски добавки за пенсионерите, обеща Борисов (обновена)

Булфото
share

Ще има великденски добавки за пенсионерите, заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на първия конгрес на "Движение 21", цитиран от "24 часа".

Той е наредил на финансовия министър да подготви постановление за заделяне на нужните 50 млн. лв. за това. „Въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни надбавки. Сега приходите са по-добри в тези два месеца. Казал съм на финансовия министър да готви постановления за Великден пак“, обясни премиерът.

И понеже действително истински си обичаме пенсионерите, ще ги заделим тези пари, каза Борисов. Той напомни, че още предишното му правителство с идването си на власт започнало да плаща високи пенсии.
"И сега не искам да им давам възможност да се упражняват на наш гръб, защото ние 4 години плащахме пенсиите, които те вдигнаха без да има обезпечение", заяви Борисов по адрес на БСП.

По същия начин направиха и със закона за МВР - вдигнаха заплатите без да има никъде обезпечение, каза премиерът. И сега ние трябва да намерим пари - това е подло и популистко действие - вдигаш без да имаш пари и след това гледаш сеира на другите, оплака се Борисов.

Да се говори за 16 милиарда лева нов дълг е груба манипулация и злоупотреба, заяви премиерът. Той уточни, че това просто не е честно при положение, че 12 милиарда са за погасяване на стари дългове.

Премиерът обаче каза, че е готов да даде прошка на всички, които разпространяват тази манипулация. „12 милиарда са стар дълг, въобще не трябва да се говори за тях, а останалите средства са за следващите три години да можем да балансираме дефицита. Абсолютно нечестно е. На днешния ден ако ми поискат прошка за тези манипулации, с радост ще им дам", заяви министър-председателят.

По думите му от 2006 г. – влаковете „Сименс” вече стават негодни, а държавата още не ги е платила, отделно имаме близо 4 млрд. в енергетиката. „Без да се занулят сметките в енергетиката, тя представлява вече системен проблем”, категоричен бе Бойко Борисов.
„Парите не ги взима ГЕРБ и не ги взима да ги харчи”, коментира още премиерът.

Водещи новини

Още новини