ГЕРБ: Нищо в главите на другарите от ляво не се е променило (видео)

share

ПГ на ГЕРБ категорично възразява срещу опитите за дискредитация на Цветан Цветанов.

Това заяви от парламентарната трибуна Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ. Тя прочете декларация от името на Парламентарна група, в която защити бившият вътрешен министър. Последните години определени олигархични медии имат за цел да сатанизират Цветанов и  отслабят ГЕРБ преди изборите. Всички знаят, че Цветан Цветанов е председател на предизборния щаб на ГЕРБ и работи много, за да може партията да печели категорично всички избори. Публичните манипулации създават безпрецедентен натиск върху институциите. Присъдата срещу Цветанов беше прочетена от председателя на БСП Сергей Станишев, още в края на 2013 година. Там беше размахана една анонимка, която после беше предадена на правораздаващите органи, каза още Караянчева.

Нищо в главите на другарите от ляво не се е променило. Променили са се само банковите им сметки и материално положение. Те използват методи от тоталитарния период между 1944-1989 година. Те се опитаха да внушат на обществото, че Цветанов е подслушвал всички български граждани. След аферата "Костинбродски бюлетини" тройната коалиция започна нова, още по-странна офанзива срещу Цветанов. Подопечните им институции не видяха нищо странно в това, да обвинят един бивш министър за това, че е спазил закона. Те го направиха под страх и заплахи за уволнения, категорична беше депутатката от ГЕРБ.

Тази присъда прилича на присъдите на народния съд. ГЕРБ не иска да се бърка в независимостта на българския съд. Призоваваме Цветанов да получи честна и справедлива присъда. Трябва да се даде обективна оценка на работата му, а не да се прави вендета. Най-точна оценка дадоха избирателите на последните парламентарни избори, завърши Караянчева.

Водещи новини

Още новини