Манолова: Управляващите целят да овладеят всички силови структури

Булфото
share

Управляващите целят да овладеят всички силови структури и да се разправят първо с независимите регулатори. Така Мая Манолова от БСП лява България коментира приетите окончателно промени в Закона за МВР,  в частност текстовете, засягащи поста на главния секретар и ръководителите на ДАНС и други служби в системата.

В момента българските граждани са свидетели на срамни сделки и погазване на закона за разпределяне на важните позиции в държавата между четирите партии от управляващата коалиция, посочи депутатът.

Един от първите примери за опитите формациите във властта да си разделят важните позиции бил законът за Сметната палата. В момента, отбеляза Мая Манолова, тече тежък пазарлък между партиите от мнозинството как да си разделят петте ръководни места в нея. Договорки се водели и за овладяването на ДАНС, на поста на главния секретар на МВР и др, които след това да бъдат използвани за собствена употреба, според Манолова.

Жалко, добави тя, особено за партии, които претендираха да бъдат едва ли не морален стожер, каквито са Реформаторският блок, който абсолютно се компрометира с участието си в това мнозинство.

Водещи новини

Още новини