Иван Костов: ГЕРБ върви надолу

Булфото
share

ГЕРБ губи позиции заради изказванията на Бойко Борисов. Кампанията върви надолу.


Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов при посещението си в Ловеч заедно с депутата Асен Агов. Костов се надява на балотаж в големите градове София, Пловдив и Варна.

В отговор на журналистически въпрос той каза още, че разликата между изборите през 2007 и 2011 година е, че сега притесненията за купуване на гласове са по-големи. "Купуване и рекетиране за печелене на гласове най-вероятно ще бъде приложено от страна на управляващата партия ГЕРБ", каза Костов.

По думите му изборите протичат в условие на моментно етническо напрежение и това ще помогне на ДПС. Голямата неизвестна според него е ще успее ли Касим Дал да отцепи част от гласовете на ДПС.

Във връзка с влизането ни в Шенген и срещата между румънския и български премиер в Букурещ Асен Агов заяви: "Не може да има събитията в Катуница и последвалите ги демонстрации и да искаш да бъдеш в Шенген, не може да вкарваш корумпирани съветници в листите си, за които става национален скандал, и да искаш да си в Шенген, няма как да подкрепяш осъдения кмет на Сливен и да искаш да си в Шенген."

По думите му България все повече се отдалечава от нормалното европейско поведение.

Водещи новини

Още новини