Иван Костов: Кабинетът се провали в БДЖ

  • 19 май 2011 09:45

  • 2569
  • 2
Иван Костов: Кабинетът се провали в БДЖ
©

Основната причина за смяната на транспортния министър се корени в невъзможността на правителството да осъществи тежките реформи в БДЖ. Това заяви съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - от парламентарната трибуна при обсъждането на персоналните промени в правителството.


Бившият премиер сериозно се усъмни в качествата на предложения за транспортен министър Ивайло Московски да овладее кризата. „Имаше споразумение със Световната банка, голям заем срещу реформи, охарчване на участието на правителството за покриване на загубите на железниците и сега ще следва отказ на Световната банка да отпусне средствата и проблемът ще стане неудържим”, посочи Костов.

По думите му, тежкото положение на БДЖ е заради кризата, която не е преодоляна с антикризисни мерки, защото пътническите превози са сведени до минимум, както и техните състави „Товарните превози продължават да намаляват, а железниците губят товари постоянно. Продължава да пада средната скорост на движението на влаковете. Правителството се хвърля да строи магистрали, а те доунищожават железниците. Това е пълна каша в управлението и показва пълна немощ да се преодолее проблемът на БДЖ”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

„Световната банка ще откаже парите, вината ще падне върху правителството и поради тази причина Синята коалиция няма да подкрепи това предложение, защото не е решение на истинските въпроси на транспорта”, каза още Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

2569 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
danakoplatec

2014.07.09 | 09:51

2
Shefovete grabqt milioni samo s 1 podpis !
kiro

2014.07.09 | 09:51

1
toq /kostov/ pak ne podgotven ne6to

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини