Румен Христов: Не бих се кандидатирал за вицепрезидент

share

Кандидатът за президент на страната, издигнат от СДС Румен Христов заяви, че се надява дясната кандидатура за държавен глава да е само една.

Той обясни, че се водят преговори с десните формации, а до момента е получил подкрепата на няколко от тях.

„Обединението на десницата е изключително важно", заяви Христов, който бе в Шумен за среща със симпатизанти и местното ръководство на СДС. По думите му, има около 20 десни формации, които биха се обединили по-лесно около една кандидатура за президент.

„Трябва да загърбим личните дрязги, очакваме да постигнем това обединение", каза още Христов и допълни, че десния избирател не гласува, защото не обича да гледа десните формации разделени. Той прогнозира, че ако се активизират потенциалните избиратели, кандидатът на десницата ще достигне до балотаж.

Румен Христов каза още, че между СДС и ДСБ е постигната принципна договорка за кандидат за вицепрезидент. Според думите му, партията която на вътрешните предварителни избори се класира на второ място ще посочи кой да е кандидатът за вицепрезидент. Той обаче заяви, че не би се кандидатирал за вицепрезидент. Христов заяви още, че основните му опоненти на изборите ще са кандидатите на ГЕРБ и БСП.

Водещи новини

Още новини