Радан Кънев: България вече е стабилна държава

share

"Три месеца след идването на власт на това правителство имаме първите резултати. България вече е стабилна държава", заяви пред Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той определи като "силен" кабинета "Борисов".

Реформаторът се учуди на обвиненията от ДПС, че РБ назначава свои хора на сладки постове. "Излиза някакъв бивш министър без диплома и чете някакви списъци. И казва, че ГЕРБ прави чистка, а после обвинява нас", възмути се Кънев.

"Ние сме различни, но те не могат да го разберат. Не гледаме на властта, като след 15 години в опозиция", обясни Радан Кънев.

Скандалът с подслушванията не можело да доведе до дестабилизация на страната, смята още той. "Не ме е страх дали ме подслушват. Защото няма какво кой знае какво да кажат", поясни Радан Кънев.

"Влиянието на мафиотско-ченгеджийските кръгове в България е много силно. На нас ни се иска като в приказките доброто да победи", коментира Кънев. "Сегашното държи лостовете на властта, трябва да промени прогнилата система. Трябва да сменим и хората, и структурата. Заради това се променя законът на МВР и ДАНС. Огромният проблем е правосъдието и обвързаността с мафията", добави лидерът на ДСБ.
 

Водещи новини

Още новини