Енчев: Местан слага сол в раните (видео)

share

За съжаление уверено вървим към Косовския сценарий, който доведе до една мултиетническа държава.

Това заяви от парламентарната трибуна независимият депутат Велизар Енчев. В Народното събрание текат разпалени дебати около предложените от ДПС промени в закона за гражданската регистрация. С въпросните промени се предлага държавната администрация да се задължи да заличи от регистрите насилствено наложените български имена на "гражданите с турско-арабски имена" по време на Възродителния процес. "Във времена, когато радикалният ислям настъпва и Ислямска държава прави настъпването си, българският парламент се занимава с разпалването на етническия огън, а не с гасенето на вражди. Докъде стигнаха в сръбския парламент преди 22 години - гражданска война с 250 хиляди жертви. По никакъв начин не бива да допускаме подобно разделение", продължи Енчев.

"Лютви Местан слага сол в раните. Раните се лекуват с лек, а не със сол. Защо точно в този момент решавате да вкарате този този законопроект. Дори да имате основание, сте избрали най-неудачния момент. Възродителният процес, беше една грешка, но да не забравяме и жертвите на протурския тероризъм. По никакъв начин не бива да допускаме такова етническо напрежение“, категоричен беше Енчев. 

"Предлагам като законопроект нещо, което беше одобрено в Хърватия - проект за национално помирение. Време е да се сложи точка по етническия въпрос "българи и мюсюлмани" и по този безумен спор комунисти - антикомунисти. Време е да се поучим от великите испанци, които преди 40 години издигнаха кръст и се покланяха леви, десни, републиканци и пр., и пр.", завърши депутатът.

Водещи новини

Още новини