Депутат от РБ към Местан: О, неразумни ага, поради что се срамиш да се наречеш агент на ДС (видео)

share

О, неразумни ага, поради что се срамиш да се наречеш агент на бившата Държавна сигурност, поради что се срамиш да се наречеш член на бившата БКП? С тези думи се обърна депутатът от Рефоррматорския блок Гроздан Караджов към лидера на ДПС Лютви Местан по време на обсъждането на внесените от ДПС законови промени в Закона за гражданската регистрация.

Не ние тук променяхме имената на българските турци. Промениха ги агентите на ДС с които се целувахте на Орлов мост. С тях си върнете целувките и с тях се оправяйте, подчерта Караджов.

Не искам от никого индулгенция, искам съгласие на системните партии заедно да затворим раните от Възродителния процес, заяви в отговор Местан. Ако имате проблем с административното възстановяване на имената на българските турци, възстановете поне имената на починалите, на тези, които няма как да подадат молба от отвъдното, добави той.

На трибуната за реплика излезе и депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев. Не мога да разбера представител на т.нар. Реформаторски блок, който е с претенции за проевропейско развитие на България, като че ли сме в навечерието на 84-85 година, заяви той. Знаете ли, че пред мен са стреляли, когато са сменяли имена? И на мен ли ще ми вмените вина? Как не ви е срам, г-н Гараджов, възмути се Кърджалиев.

Не е важно с кого сме в момента в коалиция, важно е, че не сме с КОЙ в коалиция. Това не е въпрос, а отговор. С него и с корпоративната му клика никога няма да бъдем в коалиция, каза в отговор Гроздан Караджов. Може на 16 г. да не сте били член на БКП и да не сте сътрудничили на бившата Държавна сигурност, но сега сътрудничите, обърна се депутатът от РБ към Тунчер Кърджалиев.

Водещи новини

Още новини