ДПС скочиха на Калфин (видео)

share

Ние сме готови да дадем препоръки към управленската програма на управляващите. Няма да подкрепим Законопроекта за предучилищното и училищното образование. В него има пренебрежително отношение към изучаването на майчин език.

Това каза Алиосман Имамов на пресконференция след днешното заседание на Парламентарната група и Оперативното бюро на ДПС. Бившият социален министър Хасан Адемов коментира и предвидените реформи в социалните сфери. За нас е много чувствителен въпроса за правата на човека. Заявените намерения от Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни. Говоря за намеренията родителите на малолетни майки да не получават детски помощи. Подобен Законопроект беше внесен от "Атака" и беше подкрепен от Патриотичния фронт. Тогава Министерството на труда и социалната политика се изказа с отрицателно мнение. Детето е най-важното и решението на този изключително важен проблем не може да минава през дискриминационни мерки. Решаването на проблема се крие в образованието и в превенцията, категоричен беше Адемов.

Всички предложения направени от министерството са част от предизборните обещания на ПФ. Ние не можем да го подкрепим. Ние не подкрепяме и феномена деца раждат деца. Трябва да се спазват мерките, които съществуват в българската Конституция и българското законодателство. Промените в здравното осигуряване, които минаха на Министерски съвет, също бяха обсъдени днес. Ние сме за запазване на солидарната осигурителна система, поясни бившият министър.

Ние ще продължим да говорим за Възродителния процес докато не се изчистят всички неправди. Все още има хора, които не са понесли отговорност. Многократно сме заявявали, че не обвиняваме българския народ. Никога не сме делили хората на етническа и верска основа. Винаги сме били готови да разговаряме с хората, чийто права са били нарушени, каза още Алиосман Имамов.

Водещи новини

Още новини