Имамов: Държавата няма много опции за Кремиковци

  • 05 март 2014 09:54

  • 1240
  • 4
Имамов: Държавата няма много опции за Кремиковци
©

Към настоящия момент имуществото на "Кремиковци" се осребрява от синдика, разпределено на обособени части. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на Народното събрание Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, по време на обсъждането на Проекат за решение и възстановяване за дейността и производството на завода за стомана на "Кремиковци".

През 2011 г. е продадена основната обособена част заедно с производствените активи, намираща се на територията на предприятието. Заводът за непрекъснато леене на стомана е включен в тази обособена част и е продаден на юридическо лице, уточни той.

Безспорен е фактът, че възстановяване на дейността на завода би довело до положителен ефект за икономиката. Трябва да се има обаче предвид факта, че заводът е собственост на частно юридическо лице. Вносителите на предложението от "Атака" трябва да кажат какви мерки очакват да предприеме правителството, за да не бъдат нарушени основни европейски разпоредби. Предложението на "Атака" е примамливо, защото би довело до разкриване на нови работни места. Те обаче не дават отговор на въпроса, как може да стане това. Тук бих цитирал Николай Хайтов, който написа – едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш, заяви депутатът от ДПС.


Г-н Имамов, много хубава хронология изредихте на грабежа на "Кремиковци", не е коректно обаче да задавате въпроса как, каза депутатът от "Атака" Венцислав Лаков. Ние можем да кажем как, но не е наша работа. Нашето предложение е политически акт, с който обръщаме внимание на проблема. Когато се стигне до гласуване, ще се види има ли политическа воля за възстановяване на производството в "Кремиковци". Ще се види на кого му пука и на кого не. Работа на изпълнителната власт е да намери решение на проблема, подчерта Лаков.

Имамов отново припомни, че заводът е частна собственост и изпълнителната власт няма много опции за действие. Единият вариант е заводът да стане държавна собственост, но за това трябва да бъдат предвидени допълнителни средства в държавния бюджет, каза депутатът от ДПС и зам.-председател на парламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1240 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петров Петър

2014.03.05 | 18:31

4
Атака си е поставила цел- да възобнови този завод, който гарантира доходи и заетост. Всяко едно ново място, би допринесло за още минимум 6 места...това ли не можете да решите, да решите проблема с българската икономика?
Мартина

2014.03.05 | 18:31

3
Щом има решение за възобновяването на този металургичен гигант- действайте, стига сте спали!!! Подкрепете Атака, стига сме слушали поредните ви оправдания...

2014.03.05 | 18:31

2
Искам мамо, сега го искам. Но не знам как. Типично за шайката Атака.

2014.03.05 | 18:31

1
Значи има решение, да стане държавна собственост.Действайте!

Добави коментар

Водещи новини