Каква е цената на очакваните реформи, питат от ДПС (видео)

share

На брифинг на ДСП след заседание депутатите от Йордан Цонев, Хасан Адемов и Алиосман Имамов заявиха, че на днешното заседание са обсъждали програмата на правителството за стабилна България 2014 – 2018 година, предаде репортер на Новини.бг. Алиосман Имамов заяви, че най-сериозната положителна черта на този документ е неговата мащабност и всеобхватност.

В този проект са заложени идеи от почти всички партии управлявали България в близкото минало. Дори част от програмата на кабинета Орешарски е заложена в този документ. До тук от ДПС спряха с положителните тенденции в програмата. Според тях този документ е доста амбициозен и не дава гаранции за изпълнението му.

Програмата е доста хаотична, неподредена е и това ясно се вижда от структурата й. Защо започваме с външна политика, за нас най-важна е социалната и икономическата политика на България, заяви от ДПС.

Програмата е без начало и край, не е посочен фундаментален план, мерките са в насипно състояние, каза още от ДПС. Най-важното според ДСП е, че липсват целеви индикатори за мониторинг на програмата. По никакъв начин не е показано как ще бъде следено дали програмата се изпълнява.

Друг съществен пропуск е, че липсва финансова оценка. Каква е цената на очакваните реформи, питат от ДПС. Ще се наложи ли да бъдат теглени допълнителни кредити, попитаха от ДПС.

Водещи новини

Още новини