Местан: Останалите 7 партии в НС се намират в изолация, а не ДПС

share

Останалите седем в партии в парламента се намират в изолация, а не ДПС. Те изолираха европейската ценностна система.

Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ председателят на ДПС Лютви Местан. Той коментира поисканите от движението вот на недоверие и оставка на здравния министър Петър Москов. Министър Москов определя българските роми като "скотове", а негов коалиционен партньор ги нарича "човекоподобни". Това са ли европейските ценности, които това правителство защитава? Не искам да се подценява темата с вота на недоверие. Това е въпрос, който засяга формулата на властта. В това управление участва националпопулизма. С такава формула на властта управлението е обречено на на неуспех, категоричен беше Местан.

Ще отговоря на въпроса за Сабрие Сапунджиева, когато в него се изброят имената на всички минали през властта, които са се сдобили с жилища чрез компесаторки и всякакви такива начини. В момента правим проучване и мога да ви кажа, че има стотици имена от другите партии, които са се сдобили с държавни апартаменти. Това е елементарен трик за насочване на вниманието към ДПС, убеден беше той.

Тази коалиция е нездрава и се базира на множество популистки компромиси. Това не може да бъде управление на реформите. Управленската програма го доказва. Заради коалиционния комфорт, ние виждаме в тази програма отказ от решаването на много важни проблеми за България. Ако това правителство ще представи на 43-то НС и бюджета за 2016 година, и в него се предвижда емитирането на нов многомилионен дълг, това означава, че то не управлява добре, завърши Местан.

Водещи новини

Още новини