Миков: АБВ целят да създадат вътрешни противоречия в БСП

share

Въпросът за възможните партньорства на местните избори все още не е на дневен ред, но на първо място ще започнем разговорите с  нашите партньори от "БСП-Лява България".

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков слез заседание на партийното ръководство по повод т.нар. протегната ръка от председателя на АБВ Георги Първанов. За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП, коментира лидерът на социалистите. Според Миков много трудно биха се постигнали политически партньорства с партия, която участва в дясно управление и най-вече гласува за десни мерки, защото това би било крайно безпринципно.  "Моментът е твърде ранен, за да се говори за коалиции. Разбира се, по никакъв начин не бива да се игнорира "Движение 21", каза още в отговор на въпрос лидерът на БСП. Социалистите ще търсят конкретни партньорства в местните избори, но това ще стане на база на решения на нейните органи, а не с изявления на един или друг неин представител, коментира Миков. Той добави, че партнирането не е абстрактен въпрос и той ще възникне някъде в началото на есента, когато се подреждат листите за общински съветници.

Относно думите на премиера пред женската организация на ГЕРБ, Михаил Миков коментира, че харесва идеята на Бойко Борисов дама да бъде президент на България. Според него обаче има доста време до президентските избори и припряният интерес по тази тема подменя други важни и по-актуални теми. Относно "засилената външнополитическа активност" у нас в последната седмица, Миков коментира, че очевидно става въпрос за "наградно посещение" в България на държавния секретар на САЩ по повод спирането на трите големи инфраструктурни проекта.

БСП замисля национален форум-дискусия по проблемите на бежанския поток, която да се състои в някоя гранична община, най-вероятно в Харманли. От партията вече поискаха премиерът лично да поеме координацията на институциите по темата и очакват президентът също да се произнесе по въпроса с бежанците. От БСП изразиха и тревога от прогнозата на Европейската банка за развитие за икономическата ситуация в България и коригирането надолу на прогнозния ръст на БВП. Относно предложената съдебна реформа, Миков коментира, че по отношение на съдебната власт вътре в управляващата коалиция се оказва, че има сблъсък и спорове.

Водещи новини

Още новини