Румен Петков: БСП имат системен проблем

share

Ние винаги сме заявявали, че сме готови за готови за преговори и за явяване с общи кандидати на левицата, на предстоящите местни избори. Малко ме смутиха изказванията на някои лидери от БСП. Не хубаво в политиката да реагираш така, когато срещу теб има протегната ръка. Днес говорих с доста кметове на БСП и левицата, които са разочаровани от това държание, защото то ги обрича на политическа самота по време на изборите.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Румен Петков от АБВ. Ние взехме много трудно решение за участието във властта. Все пак постигнахме доста неща, които мандатоносителя БСП не успя да реализира при предишното управление. АБВ има много сериозен ресурс и той ще търпи развитие. В БСП има системен проблем. Те поемат ангажименти и лъжат съвсем отчетливо обществото. За предишните десет загуби, пак ли АБВ им е била виновна, попита Петков. Трябва да направим много сериозен анализ и да вземем решение за изборите, защото иначе обричаме кметските избори да бъдат спечелени от десницата. Това няма да е катастрофа само за БСП, но и за България, категоричен беше той.

Петков коментира и последните показни убийства в страната. Правителството на Пламен Орешарски свърши една колосална глупост, а именно изваждането на ГДБОП от МВР и вкарването й в ДАНС. Бяха направени сериозни законови и структурни промени, които възпрепятстваха работата на МВР. Системата за сигурност е много консервативна. Продължава обезкървяването на МВР. Призовавам вътрешният министър да излезе и да каже, колко кадри на МВР са били уволнени и изгонени по времето на предишното управление? Пред МВР има много проблеми за решаване. Първият е този с бежанците. Тук помощ трябва да окаже и армията. Когато имаме общата воля, тогава ще решим проблемите, категоричен беше Петков.

Водещи новини

Още новини