Каракачанов към Местан: Четете повече книги и се образовайте (видео)

share

След 7 януари ние живеем в една друга Европа. Стреляха по словото и по нашата цивилизация. Това можеше и да не случи, ако всички тези политици, които се стекоха тази неделя в Париж, не се бяха правили, че не виждат какво става в Близкия изток. Там бяха избити хиляди мюсюлмани и християни. Явно цената на петрола и газта бяха важни от човешкия живот.

Това каза от парламентарната трибуна Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт. За съжаление Народното събрание отново се превърна в арена на партийни битки. Българският народ очаква от парламента повече отговорност и патриотизъм. Ние очакваме програмата за управление да бъде представена и да започне да се изпълнява. Приоритети пред нас са следните: Отстраняване на ДПС от властта. Промяна в изборния кодекс и въвеждане на задължително гласуване. Ревизия в енергетиката. Борба с монополите. Засилване на охраната по българо-турската граница и завършване на оградните съоръжения. Споровете между институциите кой трябва да охранява границата са нелепи. Справяне с битовата престъпност и не на последно място демографската криза. Това е най-важния за решаване проблем, разкри Каракачанов.

През последните два месеца от ДПС репетират своята риторика по отношение на ПФ. Те ни обвиняват в националпопулизъм и обещават щедро своята подкрепа на правителството, ако ПФ излезе от властта. Единственото постижение на ДПС спрямо циганите беше, че успяха да ги интегрират в схемата за купуване на гласове. Тази партия разделя българското общество. ДПС опасно заиграва с ислямската религия и държи във феодализъм своите избиратели. Това е демагогия и националпопулизъм. Това го написа и вестник "Ню Йорк таймс". Ние от ПФ не ви считаме за врагове, а за опоненти, завърши Каракачанов.

Думите на съпредседателя на ПФ естествено предизвикаха ответна реакция и Лютви Местан поиска право на реплика. Всеки един член на ПГ на ДПС е тук заради волята на избирателите. Вие участвахте в безброй коалиции само и само, за да влезете в парламента. Най-важният въпрос, на който трябва да отговорите е: Ще крачите ли на "Луков марш" и тази година в центъра София, попита Местан.

Каракачанов разбира се отговори. Този господин използва парламентарната трибуна само да плюе и хули ПФ. Ние не сме крачили на никакви маршове. Това са измислици. Крачим на маршове, които защитават националните интереси на България. Четете повече книги и се образовайте. Не става само да четете речите, които някой друг ви ги пише, завърши Каракачанов.

Водещи новини

Още новини