Цветанов: Тройната коалиция искаше да унищожи ГЕРБ (видео)

Булфото
share

България е солидарна с болката на френския народ. От ГЕРБ изказваме искрени съболезнования на близките и роднините на жертвите от този кървав атентат.

Това каза от парламентарната трибуна Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ по време на първото пленарно заседание за 2015 година. Цветанов прочете декларация, в която изрази приоритетите пред партията за новата година. Изминалата година беше тежка за България. Това беше резултат от безпринципните действия на тройната коалиция между БСП, ДПС и "Атака", чиято единствена цел беше да унищожат ГЕРБ. Българските избиратели се оказаха мъдри и показаха червен картон на тази безпринципна коалиция. ГЕРБ беше изправен пред тежък избор за своето бъдеще и спасяването на България. Бойко Борисов показа политическа отговорност, която ще бъде пример за бъдещите поколения. Той направи редица компромиси и пое отговорност за управлението на държавата. Някои партии показаха политическа отговорност, други не и Борисов застана начело на правителство на малцинството, каза Цветанов.

В началото на новата 2015 година е важно да си вземем пример от грешките на 2014 година и да не ги допускаме. Избирателите не могат да бъдат лъгани и ние го показваме. Всяко едно управление на БСП завършва с тежка финансова криза, която трябва да бъде оправяна от десни правителства. Претенциите на БСП да задават някакъв тон в политическия живот са все по-малки. За ГЕРБ няма други успехи, освен успехите на България. Случаят с КТБ доказва това. Ние можехме да използваме тези средства за реформи и подобряване на живота, но управлението на БСП не ни разреши да направим това, продължи той. 

Реформите са сред основните приоритети на ГЕРБ за новата парламентарна сесия. Съдебната реформа, реформата в МВР, реформата в Сметната палата са неща, които ГЕРБ ще отстояват твърдо. Социалната система, образованието и здравеопазването също остават стълб в парламентарната дейност на ГЕРБ, разкри той.

Местните избори в края на 2015 година ще бъдат тест за всички нас. Реформата на Изборния кодекс също ще е сред основните ни приоритети. Задължителното гласуване става все по-актуално. Трябва да спрем и порочната практика за купуване на гласове. Призовавам всички парламентарни групи да загърбят тяснопартийните си приоритети и да работим за стабилността на България. Пожелавам на всички разум, търпение и толерантност, завърши Цветанов.

Водещи новини

Още новини