Цветанов: Профилът на ДАНС трябва да бъде изчистен

Булфото
share

Трябва да се фокусира повече внимание на ДАНС и да бъде изчистен нейният профил. Това заяви в интервю за „Фокус" Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ.

„В тази връзка правим и тези законодателни промени, за да може тя да се фокусира само и единствено върху контраразузнавателната дейност и заедно с евроатлантическите ни партньори да взимат конкретни мерки за противодействие на терористични явления", добави Цветанов.

Според него на първо място трябва да бъде изведено сътрудничеството с партньорите ни, а също да се възползваме и от най-новите технологии, които има в момента, за да се установяват и да се локализират лица, които влизат в страната, преминавайки или нелегално, или влизайки легално в страната.

„Граничният контрол в момента трябва да е на 100% обезпечен за лица от трети държави. Откакто България е в ЕС, само за граждани от общността не е задължително въвеждането в информационните масиви на регистрационните файлове, които са по границата", каза още Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини