Бареков сезира Жан-Клод Юнкер заради пенсионните фондове

Булфото
share

Лидерът на "България без цензура" /ББЦ/ Николай Бареков ще сезира председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заради пенсионните фондове, съобщиха от пресцентъра на партията, предаде БТА.

"Българският народ трябва да знае, че днешните управляващи готвят огромен грабеж", отбеляза Бареков. По думите му подготвяните промени в Закона за пенсионните фондове щели да доведат до "скрита национализация и източване на 7-8 млрд. лева".

"Ако е вярна изнесената в медиите информация, че след една година всички партиди на хората, които не потвърдят обратното, автоматично ще отидат от частния пенсионен фонд в държавния, това означава, че милиардите натрупани от хората по лични сметки и партиди ще отидат в общия кюп на НОИ, където те вече няма да бъдат частна собственост", коментира Бареков.

По думите му "грабежът, който подготвят ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, прилича на грабежа на Симеон Дянков, който национализира 1 млрд. лева от Здравната каса, а след това парите изчезнаха и не отидоха за здравеопазване, а за магистрали и рязане на лентички".

Водещи новини

Още новини