Цветанов: Сензациите по темата Петко Сертов не помгат на разследването

share

През тези дни се изговори много за Петко Сертов. Аз съм убеден, че органите на МВР си вършат перфектно работата. Не искам да коментирам темата, докато няма някакви категорични факти. Трябва да щадим семейство и близките на Сертов. Искрено се надявам да е жив и здрав.

Това каза в предаването "Още от деня" председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и бивш вътрешен министър. Служителите в МВР прецезират всяка една информация, която пускат в публичното пространство. По този начин се показва, че органите работят по случая. Сензациите, които се публикуват от различни медии не спомагат по никакъв начин за разкриването на този случай, категоричен беше Цветанов.

Той коментира и последните предложения за промени в Закона за МВР. С тези промени връщаме конкурсното начало в службите. Те бяха приети с мнозинство във вътрешната и правната комисии. Трябва да правим нещата в диалог с Европейската комисия, както беше в периода 2009-2013 година. През 2013-2014 година нещата се правеха без обсъждане и политически консенсус. Това ще бъде отчетено и в предстоящия европейски доклад за България. допусна се прекомерна концентрация на власт, което е недопустимо. С промените връщаме правата на президента, обясни бившият вътрешен министър.

Главният секретар на МВР ще бъде назначен по предложение на Министерски съвет, с указ на президента. В изминалата година се случиха лоши неща. Акцията в Лясковец, където загина командос заради лошо планирана акция, КТБ. Реформаторът Цветлин Йончев даваше много популистки обещания. Никой не говори за смяна на Светлозар Лазаров. Той може да покаже големи професионални качества и да запази длъжността си, каза още Цветанов.

Водещи новини

Още новини