ПФ предлагат жена за шеф на Комисията по култура и медии

Булфото
share

Депутатът от Патриотичния фронт Поли Карастоянова е единственият шанс на Патриотичния фронт да запази комисията по култура и медии, след като Слави Бинев подаде оставка, твърди "24 часа", позовавайки се на участници в поверителните совалки в Народното събрание.

Първоначалното решение на управляващите да разменят ръководствата на двете комисии - проф. Борислав Борисов от АБВ да се премести от шефското място на спортната, за да оглави оголената комисия, а пък Бинев да вземе неговите функции, е отпаднал. В ГЕРБ преценили, че при тази опция ще са уязвими на критика, че търсят не подходящ човек да свърши работата, а че уреждат на всяка цена пост за дадения човек. Ето защо от партията на Бойко Борисов са поставили ултиматум на патриотите да излъчат незабавно друг член на културната комисия за председател, ако искат да я запазят. Такъв може да е единствено Поли Карастоянова, показа преглед на състава й.

От ПФ щели да се съберат на закрито заседание буквално след края на пленарното, за да я номинират. Причината да бързат била недвусмисленото послание на ГЕРБ - дават човек, или комисията ще бъде предложена на друга парламентарна група. В такъв случай ще я получи Стефан Данаилов, като към него поканата щяла да е персонална. Откажел ли Ламбо пък, щял да спечели Реформаторският блок. "Но е категорично - ние друга комисия в замяна на патриотите няма да даваме. Не се ли съгласят, просто остават с две, а не с три", сподели източник от средите на управляващите.

Водещи новини

Още новини