БСП отговориха на ГЕРБ за тефтерчето: Честито на реформаторите (видео)

share

Внасяме промени в Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. В предния парламент той бе блокиран от ГЕРБ и не можа да влезе в пленарна зала. Причина за това е изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. Това каза депутатът от БСП лява България Мая Манолова на пресконференция в НС.

Моментът на това мистериозно изчезване никак не е случаен, посочи тя. То съвпада с второто управление на правителството на Бойко Борисов. Освен честито на реформаторите друго не мога да кажа, заяви тя.

Предлагаме ясни процедури при избиране на членовете на тази комисия. Предлагаме да бъде въведено и колективното начало, за да не може едно лице да дирижира определено дело. Надяваме се този закон да бъде приет, посочи Мая Манолова. Свидете ли сме как инициалите на тефтерчето оживяха и вече физически са във властта. Реформата в правосъдието е наложителна.

Очевидно крадците на тефтерчето са придобили смелост, посочи Манолова.

Аз съм помолил колегите от ГЕРБ по темата" "Тефтер Златанов" да мълчат. Това изчезване е амнистия на Филип Златанов. Това заяви депутатът от БСП Кирил Добрев.

Той беше категоричен, че изчезването прави невъзможно доказването на това кой стои зад инициалите И.Ф. Б.Б. и Ц.Ц. Това показва, че вълкът козината си мени, но нравът не. След едномесечните процедури по подаване на ръце, се оказа, че партия ГЕРБ е същата, каквато беше, посочи Добрев.

Тази сутрин получихме работния вариант за актуализацията на бюджета и сега подготвяме възраженията си. Той не е много по-различен от този, който беше внесен от служебното правителство. Забелязахме само малко намаление на разходите, заяви малко преди това друг депутат от левицата - Румен Гечев.

Атанас Мерджанов от своя страна обяви, че БСП не са съгласни с предложените промените в структурата на МВР. Според него те показват маниера на ГЕРБ по времето, когато те управляваха. Ние не сме съгласни с реформите, които предлагат, категоричен беше Мерджанов.

Водещи новини

Още новини