Веселин Вучков: Политизиране в МВР няма да има

Булфото
share

Новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че в системата на МВР няма да има политизиране. Той прие поста от предшественика си Йордан Бакалов.

Вучков се обяви за ясна линия между политическото и професионалното ръководство на МВР. Той се надява до средата на следващата седмица да има яснота кои ще са членовете на политическото ръководство и посочи, че за да реши за професионалното ръководство, ще му трябва време.

Новият министър заяви, че е сред критиците на новия закон за МВР и ще разчита на парламентарна подкрепа законът да бъде променен.

Вучков поиска срок от една седмица, за да представи идеите си за реформи в МВР, но на този етап министерството имало нужда  най-вече от стабилност.

Йордан Бакалов, който беше служебен министър, пожела на наследника си физически сили и да продължи деполитизацията на  системата на МВР.

По думите на Бакалов вече били готови документите за поетапната подмяна на автопарка на МВР, както и за подписването на споразумение с мобилните оператори за СМС оповестяване и при природни бедствия.

Според Бакалов решение веднага трябва да се търси за миграционния натиск по границата. Той добави, че ще наблюдава работата на наследника си.

Водещи новини

Още новини