„Буламач“ нарече Николай Бареков бъдещото правителство

Булфото
share

Бъдещото правителство е с много ниски шансове за политически успех и аз лично съм удовлетворен, че нямаме място в него. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на партия "България без цензура" Николай Бареков. Той допълни, че като гражданин щял да работи за интересите на България и за това правителството да успее, но шансовете му били много малки.

Според него следващият кабинет нямал ясен идеологически профил - не било в център-дясно, нито в център-ляво, липсвал център. "Има крайно дясно, има крайно ляво, има руско, има американско, център няма. Беше се оформил един много приятен тюрлюгювеч с реформаторите и ГЕРБ, но в момента, в който пресолиха манджата с Георги Първанов и останалите, стана буламач", коментира Бареков. На въпрос дали ще подкрепят новото правителство, Бареков заяви: "При положение, че не сме поканени на разговори, че не е потърсена нашата подкрепа, ние нямаме друг избор, освен да
гласуваме с "не" и да преминем в опозиция".

Попитан дали след днешното заседание на коалиционния съвет на ББЦ, утре ПГ на Български демократичен център ще подкрепи правителството, Бареков каза: "Всичко е възможно. Дори е възможно до следобед да ни потърсят за разговори от някоя група - дали патриоти, дали ГЕРБ, дали реформатори, дали АБВ, и да ни предложат някаква програма да я гледаме". Ще подкрепим икономическия растеж на страната, ако се намери вариант за такъв растеж, и разкриването на нови работни места, заяви Николай Бареков.

Водещи новини

Още новини