Близнашки: Оттеглям се с достойнство

share

Оттеглям се от премиерския пост с достойнство. Това каза на брифинг в Народното събрание служебният министър-председател проф. Георги Близнашки.

„Най-вероятно утре ще има нов кабинет. Съветите ми към следващия министър-председател са да има здрава гърбина. Тръгвам си с чистата съвест, че съм изпълнил 90% от ангажиментите на служебния кабинет. Една от основните задачи беше да организираме изборите. Те бяха прилични", посочи премиерът.

Той подчерта, че актът по връщането на собствеността на храм-паметника "Александър Невски" на Българската православна църква го кара да се гордее.

Друго, с което се гордее, е възстановяването на отношенията ни с ЕК, както и възстановени плащания. Върнахме доброто име на България, подчерта той.

Реформите, които трябва да бъдат направени са крайно необходими. Няма случаи на злоупотреба“, допълни проф. Близнашки. Според него в първите няколко месеца от мандата предстои да се свърши много работа. След това се надявам страната да тръгне по един нов и по-добър път.

Относно Ваньо Танов служебният министър-председател коментира, че този човек е показал изключителна компетентност след връщането му на този пост. „Той обърна нещата в рязко покачване на приходите на Агенция „Митници“. Ако имах друг човек, който да сложа там, сигурно щях да го направя“, каза още проф. Георги Близнашки.

Водещи новини

Още новини