Валери Симеонов: Готови сме на отстъпки! Вчера не е станало нищо фатално (видео)

Булфото
share

Продължаваме съгласуването на нашите програми. Вчера не е станало нищо фатално. Днес изразихме недоволството си от поведението на лидера на ГЕРБ.

Това каза Валери Симеонов от Патриотичния фронт, който напусна по-рано тристранните преговори с ГЕРБ и реформаторите. За краткото време, в което разговаряхме днес, препотвърдихме, че трябва да съгласуваме нашите програмите. Това е най-важното. Тези две точки, които бяха претекста на Бойко Борисов да изрази несъгласие с нашата програма вчера, точно тези две точки никой не ги оспори на срещата в централата на ГЕРБ. Единствено за ракетите беше споменато че няма пари. Никой от ГЕРБ не възрази срещу тези точки. Днес не сме ги обсъждали. Коментирахме ги, продължи Симеонов.

Трябва да съгласуваме трите програми. Дай Боже и повече да са, защото ние искаме повече партии да подкрепят общата програма. Важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Няма повече да коментирам Жозеф Дол. Това беше пример за едно недобро политическо възпитание. Той коментира една петиция, поднесена му от 60 циганина. Това е истината, каза още Симеонов.

Днес говорихме само как да продължим да намираме общи точки в програмите, повтори лидерът на ПФ. Пак повтаряме, че не искаме да участваме политически в кабинета. За нас най-важното е да се започне да се работи. Ние не подкрепяме ГЕРБ, а програма. За нас няма значение дали ще управлява БСП, ГЕРБ или някой друг. Ние искаме да се изпълнява реална програма. Поставянето на политически фигури на ключови места във властта ни докараха до тук. Трябват специалисти. Който разбира от транспорт, трябва да бъде транспортен министър. Не може филолог да става спортен министър, категоричен беше Симеонов.

Ние сме изключително последователна политическа сила. Ние сме партия с гръбнак. Не може да идва чичко Дол, да ни дърпа ушичките и да си сменяме мнението. Така ще бъде и занапред. Гарантирам ви го, обяви той. РБ и ГЕРБ продължават преговорите. Те договарят своите програми. Не твърдя, че двете точки, които предизвикаха толкова коментари, ще останат в крайната програма. Ние сме готови на отстъпки, защото и другите са готови на отстъпки, разкри Симеонов. Не съм правил забележка на г-н Борисов. Казвам си мнението. Поведението му вчера не беше особено правилно, завърши той.

Водещи новини

Още новини