Манолова: БСП е против оздравяването на КТБ с публични пари

share

БСП внася промени за изменение на кодекса за социално осигуряване. Това обяви Мая Манолова на трибунка на БСП. Те държат до края на годината да бъдат направени промени, касаещи първа и втора категория труд, тъй като една част от трудещите се в тези категории няма да мога да се пенсионират, ако не бъдат направени промените. Търси се трайно решение на този проблем, каза Манолова, предаде репортер на Новини.бг.

Ние имаме ясна позиция – „БСП-лява България” е против оздравяването на КТБ с публични пари, заяви Манолова след въпроси на журналисти.

Ние сме за това да бъде приложен законът и в предвидените в него срокове да не се разтакава този въпрос, за да могат и вложителите да получат своите спестявания в техния гарантиран размер, коментира тя.

Манолова коментира, че в този парламент ще има много ясни разграничителни линии не само между това кои ще бъдат управляващи, но и опозиция, както и за т.нар. тематични коалиции. „Както самият лидер на ГЕРБ ги назова - той очаква тематични мнозинства по решаването на един или друг казус. Очевидно по случаят на КТБ тематичното мнозинство е ГЕРБ плюс ДПС”, заяви тя.

Водещи новини

Още новини