Манолова: Зад протестите стоят интересите на икономически и политически кръгове

  • 30 август 2013 08:59

  • 2544
  • 19
Манолова: Зад протестите стоят интересите на икономически и политически кръгове
© Булфото

Възможно е темата за Сирия да се обсъди и в нашия парламент, защото всички с тревога следим нарастващото напрежение в Сирия. Днес предстои проблемът със Сирия да се дискутира на заседание на Съвета по сигурност при МС, така че искаме или не и българските политици са въвлечени в напрежението около ситуацията в Сирия.

Това каза в интервю за БНР Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, заместник-председател на Народното събрание. "Нека да изчакаме произнасянето на всички важни органи, които имат и съответната експертиза. Нека да изчакаме да видим какво ще се случи с доклада на Инспектората към ООН, нека да видим какво ще се случи днес на заседанието на Съвета по сигурност при МС, нека да следим информацията и новините от Сирия една след друга и да не нагнетяваме предварително напрежение, защото Сирия е достатъчно близо до нашата южна граница, а самият бежански проблем вече притеснява българското общество и поставя редица въпроси, така че да не нагнетяваме излишно предварително напрежение", допълни Манолова. "Според мен запазването на спокойствие, трезвият поглед върху ситуацията, обмислянето на възможните варианти и най-вече липсата на прибързани действия, изявления и изказвания е най-важното в тази ситуация. Естествено политическият изход от една криза е за предпочитане пред военния", категорична беше тя.

По отношение на новата парламентарна сесия Манолова коментира част от новия правилник за работата на парламента, според която от 1-ви септември трябва да влезе т.нар. "блиц контрол" и този нов тип начин на по-ефективно дебатиране с министрите. "Тези текстове от парламента предвиждат един нов вид контрол, когато премиерът и вицепремиерът ще отговарят направо на зададени въпроси в пленарната зала, а отделните министри ще бъдат подложени на подобни кръстосани разпити в съответните комисии от техния ресор", обясни тя.

Манолова коментира и предстоящите протести, които започват от 4-ти септември. "Според мен автентичната енергия на протестите, на тези, които от сърце излязоха на улицата преди няколко месеца, като че ли попремина. Сега е на ход един друг сценарий на хората, които стоят зад протестите, на икономически и политически кръгове, които имат абсолютно различни цели от протестиращите", заяви тя. Във връзка с контрапротестите заместник-председателят на НС обяви "Аз съм се срещала с хора, които искрено протестират, които продължават да го правят. То си личи, но извинявайте, но има достатъчно информация и журналистически изследвания за цели автобуси, които идват от общини, в които управляват кметове на ГЕРБ. Аз съм достатъчно готова да приема цялата истина и тази, която ми харесва и тази, която не. Готова съм да приема истината, че има много хора , които се възмутиха от начина, по който стартира това управление, които бяха възмутени от предишни управления, които не харесват БСП, които не харесват мен, които не одобряват начина, по който си върша работата. Аз съм готова да чуя тяхната критика и в една голяма част да се съобразя с нея, но в същото време, извинявайте, но ако се съглася, че няколко хиляди души и организаторите зад тях ще решават от тук и занапред кой да управлява страната – това ще бъде предателство към хората, които отиват на избори. Не бих си позволила да пренебрегна тези, които гласуват на избори, заради тези, които протестират след това", категорична беше Манолова.

По отношение на НЦИОМ тя обясни "Моето мнение е, че би могло да се върви към трансформиране на този център в друг, който да бъде по-полезен на парламента като законодателен орган, но в никакъв случай да не бъде закрит. Има нужда от социологически център, който да прави изследвания върху въздействието на законопроектите върху различните сфери на обществото", завърши Манолова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2544 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
герберски хайдук

2013.09.01 | 19:19

19
ТАЗИ ЖЕНА ВИ КАЗВА ИСТИНАТА НО ТЯ НЕВИ ОТЪРВА.
Муамар ал Ебнъл дьо Атакендзел

2013.09.01 | 16:41

10
Хюмне,много отворен се бараш,но мадамата от Г.Оряховица ти го заби четвъртит.Кво става във фейса,отворко?ХАХАХАХАХАХАХА

2013.09.01 | 19:19

18
Мая Манолова е долна лъжкиня. Тя излъга за сигнала за бюлетините. И сега си лъже така нагло.

2013.09.01 | 19:19

17
niama li koi da ti zatvori goliamata m ysta darta kyrabia.
Noviqt

2013.09.01 | 19:19

16
Цитат на Мая Манолова: " Готова съм да приема истината,"... Но снимката е красноречива...че Мая е приела нещо друго ( отзад )....влажно, ръбато и космато!

2013.09.01 | 16:43

15
Др.Манолова заглавието на текста се отнася наи-вече за платения ви контрапротест

2013.09.01 | 16:42

14
Гъзоблизци от партийката с 50 избиратели Батака, пишете смело в защита на Маноловица и комунягите, защото без тях сте кръгла нула , завъртяна два пъти--00 -като кенеф, каквито сте в действителност !! Разпадне ли се Педалската коалиция и ще го духате под вода завинаги !!!

2013.09.01 | 16:42

13
Ама всички сте луди!!!Каква политика,какви пет лева?Аз искам просто да ми снася яйца!Кът...кът...кът....ела тука ма!Мама ти и кокошка!Бре,снесе....ама то запъртък!Ееее...повреден народ и управниците му и те повредени!Обаче хич да не ви пука!От това по зле,здраве му кажи.........

2013.09.01 | 16:41

12
Хермафродитчето от аТАКА Любо Ангелов пак е в сайта --носи се воня на сидераст, обядвал "бял хайвер-натюр " при ДПС !!

2013.09.01 | 16:41

11
Дали това е жена? На мен ми изглежда по-мъжествена от всички мъже в бсп и дпс.

2013.09.01 | 16:16

9
Баба Яга на среща с протестиращите !! Не се вижда къде е паркирала метлата

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини