ГЕРБ и реформаторите преговарят цяла вечер по телефона

Булфото
share

Активна комуникация, но не лице в лице, а по телефона, тече цяла вечер между ГЕРБ и Реформаторския блок, съобщи "24 часа".

Бойко Борисов обаче не участва в никакви разговори, а е натоварил Томислав Дончев, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова да търсят изчистване на възможна формула на властта. Последната е особено трудна, след като днес реформаторите отказаха да склонят на правителство на малцинството. Условието на РБ е в управлението към тях да се присъедини и Патриотичният фронт, и то с коалиционно споразумение, каквото от там категорично отказват да подпишат.

"На мен никой не ми звъни. Ако ще си играем на думи, ние сме казали, каквото имаме да казваме. Смятаме, че нещата са много прости и ясни. Въпрос на желание и на национална отговорност е да направим всичко, за да има силно правителство", заяви пред изданието съпредседателят на ПФ и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов на въпрос няма ли все пак патриотите да склонят на коалиционно споразумение, а не единствено на програмна подкрепа. "Ако не престане играта на думи и това положение продължи, само до няколко дни ще отвратим хората", предупреди войвода номер едно.

Водещи новини

Още новини