На коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ държи Борисов (видео+снимки+обновена)

share

Правителството трябва да е в конституционното си време - 4-годишен период.

Това заяви на брифинг в кулоарите на парламента след края на лидерската среща за съставяне на стабилен кабинет лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коалиция на малцинството за него е най-удачният вариант. Тя според него трябва да е между ГЕРБ и реформаторите, макар че подчерта, че кворумът му ще бъде плаващ.

Всички лидери на срещата са били категорични, че избори през зимата не са приемливи. До петък РБ трябва да решат дали ще подпишат коалиционното споразумение. Всички останали партии също трябва да помислят дали биха подкрепили този кабинет.

Ако се създаде правителство на малцинството, Борисов е категоричен, че всеки вторник на дневен ред в МС ще бъдат представяни решенията, взети от правителството, за да се гарантира прозрачно управление.

малко по-късно, на свое заседание Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ одобри възможността за подписване на споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ). 

Комисията дава мандат на Менда Стоянова, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев да подготвят проект за споразумение, включващо обща програма, структура и състав на правителство, в срок до петък (01.11.2014 г.).

Галерия от снимки вижте ТУК

Водещи новини

Още новини