Евгений Дайнов: Ако кампанията е тиха, властта вече е договорена

Булфото
share

Ако има кампания, която не се чува, значи властта вече е договорена. Това заяви политологът Евгений Дайнов в предаването „Кастинг 240“ на Нова телевизия.

Той беше в студиото заедно със социолога Андрей Райчев и журналистката Валерия Велева на мястото на отказалите участие Бойко Борисов, Лютви Местан и Михаил Миков.

Анализаторите коментираха и изказванията на партийните лидери от последните дни. Дайнов обясни, че е направил изводите си на база наблюденията на изборите от ОССЕ в страни като Беларус и Украйна.

„Абсолютно вярвам, че кампанията е тиха по тази причина“, посочи той. „Те (политиците) говорят помежду си, но не говорят на нас по една много проста причина – има неща, които не искат да ни казват“, каза политологът и попита: „Кой е луд в тази обстановка като се договорят да повдигат въпроса за реформи?“.

Според него договорките за властта текат между всички партии. „Има хора от БСП, които никога не са спирали да си говорят с ГЕРБ. Добър ден!“, посочи той.

Социологът Андрей Райчев пък обясни „защо е странна кампанията, защо е позитивна, няма никой на прицел“. „Година и половина ние сме в предизборна обстановка. От февруари досега да е имало 1-2 месеца без кампания“, изтъкна той.

„Какво да кажат един за друг повече пред електората? Съответно всеки си пази електората, резултатът е горе-долу предизвестен“, смята Райчев. „След 5 години липса на всякакви реформи в страната, реформи няма как да не се направят“, добави той. По думите му, наболелите реформи ще почнат да се правят сами - ще спре токът, нещо ще се случи в банковата система и т.н.

Водещи новини

Още новини