Близнашки се срещна с главния мюфтия

share

Министър-председателят Георги Близнашки разговаря с Главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България Мустафа Хаджи, съобщиха от пресцентъра на правителството.

"Голямото постижение на обществото ни е, че не допуснахме да бъдат етнифицирани проблемите на хората", е казал премиерът по време на срещата, състояла се по инициатива на Главния мюфтия.

Министър-председателят е изразил съжаление, че няма достатъчно разбиране за важната функция на религията, чиято основна мисия е да сплотява, да крепи морала в обществото и да пази ценностите на семейството. Затова традиционните вероизповедания трябва да бъдат насърчавани, е коментирал Близнашки.

Главният мюфтия на мюсюлманското вероизповедание Мустафа Хаджи е пожелал успех на министър-председателя и на служебното правителство в отговорната им мисия да успокоят обстановката в страната. Мустафа Хаджи е запознал служебния премиер с дейността на Главното мюфтийство и е дал висока оценка на сътрудничеството с Дирекция "Вероизповедания" в Министерския съвет.

Водещи новини

Още новини