Румен Петков: Не съм покровителствал Цар Киро

share

Докато бях министър на вътрешните работи не е опъван чадър над Кирил Рашков. Това заяви в Пловдив Румен Петков. Няма сигнал срещу Цар Киро или фамилията му, който да не бил разследван по времето, когато аз съм бил вътрешен министър и смея да твърдя, че през този период там алкохол не се е произвеждал, каза соцдепутатът. 

Той обяви, че от партията ще настояват пред коалиционни им партньори от "Движение за социален хуманизъм" да снемат пълномощното си за Марин Йосифов, който е кандидат-кмет на Садово, по ред причини, една от които персоналните му отношения с Кирил Рашков, каза Румен Петков.

Лично ще настоявам и пред главния прокурор да се направи проверка назад в годините къде и как са били спирани сигналите срещу Кирил Рашков, Румен Петков. Нека да се направят тези проверки и да се види за какво става дума, каза още той. Според него от 2004 година са пускани сигнали в това число и за злоупотреби в общината, но явно по тези сигнали не се работило, каза Румен Петков. Според него политизирането в случая било груба грешка. Внушенията, че става въпрос за междуетническо напрежение са много лош сигнал, каза депутатът.

Водещи новини

Още новини