Близнашки: Подготвяме проект за изграждане на цялостна ограда с Турция

Булфото
share

Ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, откъдето върви основният бежански поток. Това каза министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти.

Днес премиерът е имал среща с ръководството на МВР. На нея е бил разгледан специален доклад за бежанския поток. „Представени бяха оценки за оперативната обстановка в страната, състоянието на различните системи, борбата най-вече с бедствията, въобще начина, по който се взимат решения, за да се противодейства и на организирана престъпност, и на сполетелите ни природни бедствия, превантивната работа", обясни служебният премиер.

Той уточни, че център на внимание са били въпросите за предстоящите избори и "предотвратяването на онова болезненото явление - търговията с гласове".

Според Близнашки крайната цел на служебния кабинет е да възстанови доверието на българските граждани в политическите институции. "Трябва да покажем на света, че сме цивилизованата европейска държава, която е в състояние да организира и произвежда нормални избори, които да дадат легитимен резултат”, допълни още той.

На съвещанието присъстваха вицепремиерът Екатерина Захариева, министърът на правосъдието Христо Иванов. Съвещанието се ръководи от министър Йордан Бакалов. Присъства и зам.-главният прокурор Борис Сарафов.

Водещи новини

Още новини