Реформаторите отговориха на Борисов (видео)

share

Реформаторският блок даде извънредна пресконференция днес. На нея участие взеха Радан Кънев и Корман Исмаилов, предаде репортер на Novini.bg.

"Ние сме силно разтревожени от последните назначения на служебното правителство", започна Кънев. "Трябва да бъдат направени законодателни промени, за да не се стига до партийно обвързани назначения. Примерите са много. В митниците, в АПИ и другите ведомства. Ние нямаме министри в този кабинет. Служебният кабинет е кабинет на Росен Плевнелиев", категоричен беше той. Кънев заяви по повод на днешните нападки на Бойко Борисов, че това е негово лично мнение. "Не мога да коментирам изказването на г-н Борисов, но позицията на реформаторите относно бъдещото управление на държавата остава непроменено. Ние не си сменяме позицията като ГЕРБ. Те говорят едно миналата седмица, а тази съвсем друго. Днес г-н Борисов направи една силна публична заявка, че няма да участва във властта, ако няма 121 депутата. Той се опита да използва страховете на хората, но това е слаб предизборен ход", заяви Кънев.

Корман Исмаилов каза, че в момента се върви към консолидация на реформаторите. "За в бъдеще се обсъжда регистрация на партия Реформаторски блок, на на тези избори ще се явим в настоящия политически формат", разкри Исмаилов.

Водещи новини

Още новини